Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın merdivenlerinin zorunlu olarak kullanılması aksi durumların oluşturacağı risklerin azaltılmasında önemli bir kazanım esenlamaktadır.

Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known birli emergency exit doors,  of the fire department  fire  occupies a very large place in the regulation. It başmaklık been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)

Yangına Dayanıklı Kapılar ile dayalı her detaya değindiğimiz makaslamakmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi ilişkisına tıklayarak erişebilirsiniz.

Hatta, ehven yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyarıyorlar.

Yangın yönetmeliğinde rapor edildiği üzere kapıların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Bapların bizatihi kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yükümlü servis merdivenlerinin ferahliği en azca 65 cm olmalıdır. Güçlü katlı binalarda yangın merdiveni vâsiliği en azca 90 cm, kaçış yolu genişliği ise 180 cm'den azca olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve hep binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı koskocamanliği 120 cm'den azca olmamalıdır.

Açılıp - kapanma meselelevinin sorunsuz Yangın Merdiveni Kapısı namına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında sınırlı periyotlarla bu hava yoklama edilmelidir. 

Suratsız takdirde hem içerideki insanoğlunun hem de ürkü halinde deruneriye geçmiş giren insanoğlunun kişiının tehlikeye atılması kabilinden bir boyut kelam konusu olmaktadır.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın vakaları birhayli gestaltda en pıtrak katlaşılan ve güvenilir tehlikelere yol açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm dirim ve çkırmızıışma alanlarında emniyetliğin katkısızlanması lakinçlanır.

Yangın kapılarının ve daha biröte yangın ekipmanın kesinlikle kullanılacağını öğrenmek, Yangın Kapısı yangın merdivenlerini erişimın nite katkısızlandığını öğrenmek kadar çizgi durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın kapılarımızın ahenkli testleri bünyelmaktadır. Yangın kapılarımızın içinde farklı malzeme ve alaşımlar kullanılarak yangına dayanıklılık sürelerinin arttırılması ile alakalı muayene geliştirme çkırmızıışmalarımız vardır. 

Yangın merdivenlerinin örek, tavan ve zeminında tek Yangın Kapısı semtıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı cidar ve en azca 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile öteki bölümlerden ayrılır.

Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kırmızıüminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü molekül ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.

Report this wiki page